Aktuellt program 

Vår ambition är att ha ca 10 aktiviteter om året. De närmast följande finns publicerade nedan. Håll utkik, det kan dyka upp nya arrangemang efter hand!

Ladda ner programmet för hösten-vintern 2018 i sin helhet här

Tisdagen den 14 februari: Årsmöte med föreläsning av Anette Nilsson, Boäng: “Odling
 
från grep till gaffel, från jord till bord”. Måndagen den 21 mars: Föreläsning med trädgårdsarkeolog Margareta Tengberg: “Jordbrukets uppkomst i Mellanöstern”. Tisdagen den 11 april: Föreläsning med Christel Kvant: “Levande trädgård”. Lördagen den 22 april: Besök hos Hortogreen i Asmundtorp.
I början av maj: Studiebesök i Alnarpsparken med guidning av Kenneth Lorentzon. Tisdagen den 23 maj: Besök hos Marie Horvath i Vittskövle i hennes Hobbyäng. Tisdagen den 30 maj: Trädgårdscafé.
Ändring i höstens program! 

Ändring i höstens program!

Studiebesöket på hos Anette och Stefan Nilsson på Boäng ersätts med studiebesök på Cedergrens plantskola den 4 augusti kl 14,00

 

Ärtans medlemmar hälsas välkomna till ett studiebesök på Cedergrens plantskola på Råå. Det är en liten plantskola med stort sortiment på rosor och klematis, men även perenner, prydnadsbuskar, träd, rhododendron m.m. Krister Cedergren kommer att berätta om plantskolan, som startade 1915, han är tredje generationen som driver den. Krister visar sedan hur det går till att okulera rosor och sticklingsförökning på klematis.

 

Efter förevisningen är plantskolan öppet exklusivt för oss medlemmar och vi har 10 % rabatt på inköp den dagen.

 

Anmälan behöver inte göras men om ni behöver hjälp med samåkning kontakta tradgardsforeningenartan@gmail.com eller Christin Vildevik på tele 0731-802670 senast den 2 augusti. Besöket är gratis och är till för föreningens medlemmar.

 

Lördagen den 15 september kl 11,00: Besök hos Linders plantskola.

 

Tisdagen den 16 oktober kl 19,00: Föreläsning med Lisa Ising: “Trädgårdslegender”.

 

Torsdagen den 15 november kl 19,00: Föreläsning med Ulrika Sabel: ”Inspiration från danska trädgårdar”

 

Vid samåkning i samband med våra aktiviteter tillämpar vi regeln att passagerarna, oavsett antal, tillsammans betalar 20 kr/mil till föraren.

Våra föreläsningar och årsmöten äger rum i Hörnan, Kvarngatan 30, Svalöv - se kartan nedan!