Aktuellt program 

Vår ambition är att ha ca 10 aktiviteter om året. De närmast följande finns publicerade nedan. Håll utkik, det kan dyka upp nya arrangemang efter hand!

Ladda ner programmet för 2019 i sin helhet här

Tisdagen den 14 februari: Årsmöte med föreläsning av Anette Nilsson, Boäng: “Odling
 
från grep till gaffel, från jord till bord”. Måndagen den 21 mars: Föreläsning med trädgårdsarkeolog Margareta Tengberg: “Jordbrukets uppkomst i Mellanöstern”. Tisdagen den 11 april: Föreläsning med Christel Kvant: “Levande trädgård”. Lördagen den 22 april: Besök hos Hortogreen i Asmundtorp.
I början av maj: Studiebesök i Alnarpsparken med guidning av Kenneth Lorentzon. Tisdagen den 23 maj: Besök hos Marie Horvath i Vittskövle i hennes Hobbyäng. Tisdagen den 30 maj: Trädgårdscafé.
Ändring i höstens program!Tisdagen den 12 februari kl 18.30: årsmöte, med föredrag om beskärning av rosor. Det viktigaste är att hålla isär rosgrupperna. Om en klätterros beskärs på samma vis som en rabattros, då går det åt skogen. Lars-Gunnar Lindberg från Svenska Rosensällskapet reder ut begreppen och berättar praktiskt hur det går till. Gratis för medlemmar. Vi kommer också att ha ett stort jubileumslotteri med massor av fina priser!

Tisdagen den 12 februari kl 18.30: årsmöte, med föredrag om beskärning av rosor. Det viktigaste är att hålla isär rosgrupperna. Om en klätterros beskärs på samma vis som en rabattros, då går det åt skogen. Lars-Gunnar Lindberg från Svenska Rosensällskapet reder ut begreppen och berättar praktiskt hur det går till. Gratis för medlemmar. Vi kommer också att ha ett stort jubileumslotteri med massor av fina priser!

Tisdag 12 mars kl 19.00: Föredrag av Mikael Söderstjerna om markanläggning och annat inom trädgårdsanläggning.

Torsdag 11 april kl 19.00: Föredrag av Ulrika Sabel om danska trädgårdar.

Tisdag 7 maj kl 19.00: Trädgårdscafé hos Grön Hemträdgård och FloraLi hos Maria Einarsson och Linda Hansson.

Lördag 29 juni: Trädgårdsbesök hos Helle Hjort i Torna Hällestad och eventuellt en annan trädgård.

 

Vid samåkning i samband med våra aktiviteter tillämpar vi regeln att passagerarna, oavsett antal, tillsammans betalar 20 kr/mil till föraren.

Våra föreläsningar och årsmöten äger rum i Hörnan, Kvarngatan 30, Svalöv - se kartan nedan!